Fluitistes

SIMONE

Kampherbeek
 

LEONTIEN

van NESSELROOIJ

MARLIES

DE JAGER

JANINE

Lenior

Leontien is van oorsprong muziektherapeut en werkt al jaren als muziek- en dwarsfluitdocent.

“Als muziektherapeut én docent weet ik wat de kracht van muziek kan zijn; expressie, communicatie en beleving!”

Muziek maken in alle stijlen speelt een grote rol in het leven van Leontien. Op elke plek waar ze heeft gewoond was de dwarsfluit haar compagnon: In een klein dorp in Zambia, als muziekdocent in Nederland. Overal ging ze op zoek naar samenspel. In 2007 heeft dat geresulteerd in Four Flutes wat nu Fryska is.

Leontien heeft een eigen lespraktijk “Fluitschool Leontien” in haar woonplaats Heerenveen en werkt bij het Cultuurbedrijf NOP in Emmeloord.

Tijdens haar studie aan het Conservatorium in Maastricht heeft Simone daar tegelijkertijd ook aan de PABO gestudeerd. Na het behalen van beide diploma’s heeft ze zich verder bekwaamd in het geven van muzieklessen aan jonge kinderen. Ze heeft daarin haar bevoegdheden behaald voor Docent Muziek op Schoot en Muziek in het Basisonderwijs. Daarom kan je bij haar muziekschool  “Muziek Compleet” terecht voor fluitlessen, AMV lessen, muzieklessen in het Basis- en Speciaal Onderwijs en voor Muziek op Schoot-lessen voor de allerkleinsten.

Simone is een bevlogen docent en woont in Drachten.

 

“Werken met kinderen en met muziek is mijn passie. En het samen musiceren met Fryska is elke week weer een feest”.

Janine begon op 10-jarige leeftijd met fluitspelen.

“Na een jaar conservatorium besloot ik dat muziek mijn passie is en mijn grote hobby”.

Janine heeft de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening  in Nijmegen afgerond en is nu werkzaam bij Pleegzorg Friesland in het team Werving, Selectie en Training van Pleegouders.

Ze heeft altijd in goede orkesten mee kunnen spelen, zoals in het Nijmeegse Studentenorkest, De Leeuwarder Bachvereniging en in het Stenden Orkest. Momenteel speelt ze als vaste fluitist bij het Filharmonie Der Aa orkest.

Janine speelde lange tijd in een blaaskwintet en voor dat ze bij Fryska kwam spelen vormde ze mooie duo’s met harpiste Heleen Bartels en met de pianist Jan van Egmond.

Janine woont in Leeuwarden.

Marlies begon haar fluit carrière bij het harmonieorkest van Franeker waar ze, naast fluit, ook piccolo leerde spelen. Na de middelbare school startte ze haar studie fluit aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden en vervolgde deze studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daar behaalde ze in 1995 haar diploma Docerend Musicus Fluit.

Marlies was jaren actief als dwarsfluitdocente in Stiens en Delfzijl. Momenteel heeft ze in haar woonplaats Drachten haar eigen lespraktijk “Fluitspel”. Naast spelen in Fryska Fluit ensemble is ze ook actief in het Fries Fluitorkest en in het Noord Nederlands Fluit Collectief, welke muzikale projecten voor basisscholen maakt.

“De fluit en ik zijn al jaren onafscheidelijk en nu heb ik bij Fryska de piccolo ook weer opgepakt!”

SONJA

DE HAAN

Sonja is na het volgen van AMV- en blokfluitlessen op 10-jarige leeftijd begonnen met dwarsfluitlessen.

”Het bleek een instrument op mijn lijf geschreven!”

Tijdens haar tienerjaren gaf ze al veel concertjes met fluit en orgel. Het fluitspelen kreeg een vervolg aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze in 1988 met zeer goed als vermelding afstudeerde. Na haar afstuderen is ze als fluitist en docent werkzaam. Ze vervult beide functies met veel plezier. Daarnaast is ze sinds kort gecertificeerd Docent Muziek voor het basisonderwijs.

Sonja is werkzaam als fluit- en muziekdocent bij de Muziek-Dans en Theaterschool te Veendam, in Peize en in haar woonplaats Eelderwolde.