Fluitistes

SIMONE

Kampherbeek
 

LEONTIEN

van NESSELROOIJ

MARLIES

DE JAGER

JANINE

Lenior

Leontien van Nesselrooij is van oorsprong muziektherapeute maar heeft zich tegenwoordig ontwikkeld als dwarsfluitdocent: ”Als muziektherapeut weet ik wat de kracht van muziek kan zijn: expressie, communicatie en beleving! Muziek maken speelt een grote rol in mijn leven, in alle stijlen en op elke plek waar ik heb gewoond, met de dwarsfluit als mijn compagnon. In  een klein dorp in Zambia, als muziekvakleerkracht in Nederland, overal ging ik op zoek naar samenspel. In 2007 heeft dat geresulteerd in Four Flutes en nu Fryska!

Simone Kampherbeek is niet alleen afgestudeerd als dwarsfluitdocente, maar heeft ook de PABO afgerond en de studies Muziek op Schoot en Muziek in het Basisonderwijs gedaan. Daardoor is ze van veel markten thuis: Ze combineert fluitles geven  met het geven van A.M.V,  muzieklessen op basisscholen en Speciaal onderwijs via het Projectbureau van de Lawei en Muziek Op Schootlessen voor de allerkleinsten. En dan speelt ze ook nog in het Fryska Fluit ensemble!

"Het ensemble  is voor mij een bron van plezier en inspiratie!”

Werken met kinderen en met muziek is mijn grote passie, ik doe dit werk dan ook  al jaren met veel plezier.  2007 was voor mij een belangrijk jaar, toen startte ik mijn eigen muziekschool Muziek Compleet.

Janine Lenior begon op haar tiende met het bespelen van de dwarsfluit. "Na een jaar conservatorium besloot ik dat muziek mijn passie is en mijn grote hobby! Ik heb het geluk gehad altijd te kunnen musiceren in diverse orkesten en ensembles, zoals het Nijmeegs Studenten Orkest, de Leeuwarder Bach Vereniging en het Stenden Orkest. Daarnaast heb ik in een blaaskwintet gespeeld en heb lange tijd opgetreden met harpiste Heleen Bartels en pianist Jan van Egmond. Tegenwoordig ben ik vaste fluitist bij het Filharmonie Der Aa orkest.

Marlies de Jager: "voor mij was fluitspelen al snel haar passie". Ik geef daarnaast graag les, wat ik al vanaf het begin van mijn conservatoriumstudie in 1988 doe. Eerst bij docentengroep Stretto in Stiens en later bij het IVAK in Delfzijl. Nu heb ik mijn eigen lespraktijk in Drachten. “De fluitlessen combineer ik met het spelen in verschillende ensembles. Naast het Fryska fluit ensemble speel ik bij het Noord Nederlands Fluitcollectief en het Fries Fluitorkest. In het verleden heb ik veel samengespeeld, onder andere met gitarist Bauke vd Heide in duo ‘Flautarra’. De fluit en ik zijn al jaren onafscheidelijk!”

Sonja de Haan is na het volgen van AMV- en blokfluitlessen, op 10 jarige leeftijd begonnen met dwarsfluitlessen: ”Het bleek een instrument op mijn lijf geschreven! Tijdens mijn tienerjaren heb ik veel concertjes gegeven met fluit en orgel. Het fluitspelen kreeg een vervolg aan het Prins Claus Conservatorium waar ik in 1988 ben afgestudeerd met zeer goed als vermelding. Na mijn studie ben ik als fluitiste en als docente werkzaam. Ik vervul beide functies met veel plezier. Daarnaast ben ik sinds kort gecertificeerd docent Muziek voor in de Basisschool.”

Sinds september 2017 versterk ik Fryska als fluitiste.

SONJA

DE HAAN